Palasit vanhoille verkkosivuillemme, sillä kohteemme ovat yhä täällä.

Jos haluat palata takaisin uusille verkkosivuillemme paina Sp-Koti.fi

 

Me teemme asunnon vaihdosta helppoa.

Sp-Kodissa ja Säästöpankissa kierrätetään koteja. Sinun vanha kotisi saattaa olla jonkun toisen unelmien asunto – miksi et laittaisi kotiasi kiertoon ja löytäisi uutta sinulle sopivaa? Saat Sp-Kodista parhaan mahdollisen välittäjän asuntosi myyntiin ja Säästöpankista juuri sinulle sopivan asuntolainan.

Miten teemme kodinvaihdosta helppoa?

 1. Jos asut jo omistusasunnossa, kutsu Sp-Kodin välittäjä keskustelemaan siitä, miten vanha asuntosi myytäisiin, millaiselle ostajalle se sopisi ja minkä hinnan siitä todennäköisesti saisi. Tämän jälkeen hanki vara-avain välittäjälle ja keskity omiin mielipuuhiisi. Lähde vaikka lomalle, ja sillä välin Sp-Koti tekee työtä puolestasi.

Jätä yhteydenottopyyntö Sp-Kodin välittäjälle

 1. Paljonko tarvitset välirahoitusta? Haluatko ostaa ensimmäisen oman asunnon? Pyydä alustava lainalupaus Säästöpankista.

Täytä lainahakemus – se ei sido sinua mihinkään. Samalla voit voittaa kevätsiivouksen.

Lue asuntolainasta

 1. Kun asuntosi ostaja on löytynyt ja kaupat tulossa, Sp-Koti ja Säästöpankki hoitavat tarvittavat paperihommat.
 2. Uuden kotisi löydyttyä saat Säästöpankista apua paperitöissä ja rahoituksessa. Yhdessä varmistamme, että kaikki menee oikein. Kun kauppakirja on allekirjoitettu ja uudet kotiavaimet kädessäsi, voi muutto alkaa.
   

Osta kotivakuutus

Miksi juuri nyt kannattaa sijoittaa asuntoon?

 • Lainojen korot ovat edelleen hyvin alhaalla.
 • Asuntojen arvonkehitys on ollut historiallisesti pitkällä aikavälillä hyvä ja sijoitusmarkkinat ovat olleet epävakaat. Oma asunto voi olla tässä markkinatilanteessa loistava sijoitus.
 • Omistusasuminen ja ensiasunnon ostaminen mahdollisimman nuorena ovat Tilastokeskuksen mukaan johtaneet suomalaisten varallisuuden kasvuun.
 • Kun muut ostajat ja myyjät odottelevat ja empivät, asuntomarkkinoilla on kilpailevaa tarjontaa ja kysyntää vähän, ja silloin on itse asiassa usein hyvä aika myydä ja ostaa.
 • Omistusasunnon vaihtajalle asuntojen yleisellä hinnanlaskulla tai nousulla ei ole juurikaan väliä, sillä markkinamuutokset vaikuttavat sekä myytävään omaan kotiin että ostettavaan uuteen.
 • Sitä paitsi, kodinvaihtaja voi ajatella itseään tärkeänä myös Suomen menestymiselle: Sillä, että suomalaiset ostavat, myyvät, remontoivat ja rakentavat kotejaan, on iso kansantaloudellinen merkitys esimerkiksi työllistämisen ja verojalanjäljen kautta.

Lue lisää Lainaturvasta ja asuntosijoittamisesta.


 

Oletko myymässä asuntoasi?

Tilanteet asuntomarkkinoilla vaihtelevat. Me toimimme siellä joka päivä. Tiedämme millaisille asunnoille on kysyntää ja mihin suuntaan myyntiajat ovat kehittymässä.

Meiltä saat kaiken tarvitsemasi avun ja tuen asuntosi myymiseen aina verotuksesta esittelyiden järjestämiseen asti. Arvioimme asuntosi, autamme hinnoittelussa ja olemme jatkuvasti tukenasi.

Vinkki! Kahden asunnon loukkua on syytä välttää – ellet sitten varaudu tarvittaessa pitämään vanhaa kotiasi sijoitusasuntona.

Sp-Koti tuntee paikalliset asuntomarkkinat

Ammattitaidon ja näkyvyyden vuoksi on suositeltavaa käyttää apuna asunnon myynnin ammattilaisia. Me olemme kiinteistönvälitystoiminnan konkareita, joiden paikallistuntemus, kokemus ja vahva osaaminen tekevät asunnon myymisestä sinulle vaivatonta. Vahva paikallinen ja samalla valtakunnallinen yhteistyö Säästöpankin kanssa mahdollistaa hyvän palvelun lähellä sinua.

Kuinka teet hyvän asuntomyynti-ilmoitukseen

Hyvä asuntomyynti-ilmoitus on selkeä ja informatiivinen. Hinta- ja yhteystietojen lisäksi ilmoituksessa tulisi olla tietoa asunnosta, taloyhtiöstä, remonteista, asumiskustannuksista, materiaaleista, varustelutasosta sekä lämmityksestä. Ilmoitukseen on hyvä lisätä edustavia valokuvia asunnosta ja pihapiiristä.

Kun asuntoa välittää Sp-Koti, on sekä myyjällä että ostajalla käytössään laaja osaaminen alueen asuntomarkkinoista ja hintakehityksestä. Ota siis yhteyttä, niin jutellaan. Se ei sido sinua vielä mihinkään.