DU KOM TILLBAKA TILL VÅR GAMLA WEBBPLATS, EFTERSOM VÅRA OBJEKT FORTFARANDE FINNS HÄR.
 

OM DU VILL GÅ TILLBAKA TILL DEN NYA WEBBPLATSEN, TRYCK PÅ sb-hem.fi

 

Vårrotationen av hem har börjat - Vi gör bostadsbytet lätt.

I Sb-Hem och Sparbanken sätter vi hemmen i rotation i vår. Ditt gamla hem kan vara någon annans drömbostad – varför inte sätta ditt hem i rotation och hitta ett nytt som passar dig? I Sparbanken får du ett lån som passar just dig och i Sb-Hem den bästa möjliga mäklaren för att sälja din bostad.

Hur gör vi det lätt att byta bostad?

  1. Om du redan bor i en ägarbostad ska du bjuda in Sb-Hems mäklare för en diskussion om hur din gamla bostad ska säljas, vilken köpare den kan passa och vilket pris du sannolikt kan få. Efter det skaffar du en reservnyckel till mäklaren och koncentrerar dig på det som du tycker om att göra. Du kan till exempel ta semester och under tiden jobbar Sb-Hem för dig.

Lämna en kontaktbegäran till Sb-Hems mäklare

  1. Hur mycket behöver du lägga emellan? Vill du köpa din första egna bostad? Be om ett preliminärt lånelöfte av Sparbanken.

Fyll i en låneansökan – den binder dig inte till något. Samtidigt kan du vinna en vårstädning.

Läs mera om bolån

  1. När en köpare till din bostad har hittats och affären blir av sköter Sb-Hem och Sparbanken pappersarbetet.
  2. När du hittat ditt nya hem får du hjälp med pappersarbetet och finansieringen av Sparbanken. Tillsammans ser vi till att allt går rätt till. När köpebrevet är undertecknat och du har dina nya hemnycklar kan du flytta in.

Under kampanjen får du din nya hemförsäkring med 25 % rabatt den första försäkringsperioden av Sparbankens försäkringar. Erbjudandet gäller en hemförsäkring som köps på nätet.

Köp en hemförsäkring

Varför lönar det sig att placera i en bostad just nu?

  • Låneräntorna är fortfarande mycket låga.
  • Bostädernas värdeutveckling har historiskt varit god på lång sikt och placeringsmarknaden har varit instabil. En egen bostad kan i det här marknadsläget vara en ypperlig placering.
  • Att människor bor i ägarbostader och köper sin första bostad i så ung ålder som möjligt har enligt Statistikcentralen lett till att finländarnas förmögenhet har vuxit.
  • När andra köpare och säljare väntar och tvekar och det inte är så stor konkurrens om utbudet och efterfrågan på bostadsmarknaden är det i själva verket ofta en bra tid att sälja och köpa.
  • För den som byter en ägarbostad spelar det inte så stor roll om bostadspriserna allmänt stiger eller sjunker eftersom marknadsändringarna påverkar både den bostad som säljs och den nya som köps.
  • Dessutom kan bostadsbytaren tänka på sig själv som viktig också för Finlands framgång: Att finländarna köper, säljer, renoverar och bygger sina hem har stor samhällsekonomisk betydelse till exempel i form av sysselsättning och skatteavtryck.

Läs mera om Låneskydd och bostadsplacering.


 

Läget på bostadsmarknaden varierar. Vi finns där alla dagar. Vi vet hurdana bostäder som efterfrågas och i vilken riktning försäljningstiderna utvecklar sig.

Av oss får du all hjälp och allt stöd du behöver för att sälja din bostad, allt från beskattningen till ordnande av visningar. Vi värderar din bostad, hjälper dig att sätta pris och stöder dig hela tiden.

Tipsi! Undvik att hamna i en fälla med dubbla bostäder – om du inte har tänkt hålla ditt gamla hem som placeringsbostad.

Med tanke på yrkeskunskapen och synligheten rekommenderar vi att du tar hjälp av ett proffs när du ska sälja din bostad. Vi är veteraner på fastighetsförmedling och vår lokalkännedom, erfarenhet och gedigna kunskap gör det lätt för dig att sälja din bostad. Ett starkt lokalt och samtidigt riksomfattande samarbete med Sparbanken ger möjlighet till god service nära dig. Om du vill kan du naturligtvis sälja din bostad själv men då måste du vara väl insatt i alla detaljer och dokument som hör till när man säljer en bostad.

En bra bostadsannons är tydlig och informativ. Utöver pris- och kontaktuppgifter ska annonsen innehåll information om bostaden, husbolaget, renoveringar, boendekostnader, material, utrustningsnivå samt uppvärmning. Annonsen ska gärna innehålla representativa foton på bostaden och gården. När det är Sb-Hem som förmedlar bostaden får både säljaren och köparen tillgång till breda kunskaper om bostadsmarknaden och prisutvecklingen i området.